Joseph Haddad er is geen apartheidsregime in Israël.

Yoseph Haddad is een Arabische Israëliër die het zat is om te horen dat hij onder een apartheidsregime leeft. Hij uitte onlangs zijn woede over de valse beweringen van B'Tselem, een linkse Israëlische ngo die deze ongegronde claim van Israël "apartheid" over de hele wereld verspreidt.  Er is een rapport van Jihad Watch over B'Tselem. Haddad schrijft: "Vorige week werd ik op een ochtend wakker in mijn huis in Nazareth en was ik verbaasd om te ontdekken dat ik onder een racistisch apartheidsregime leef met als enige doel "de bevordering en bestendiging van de superioriteit van één groep mensen - de Joden." Ik wreef in mijn ogen, las het verhaal dieper en kalmeerde zodra ik me realiseerde dat de rapporten gebaseerd waren op weer een rapport van de linkse ngo B'Tselem.

Het probleem is dat dit rapport zich als een lopend vuurtje over de wereld heeft verspreid en dat de propaganda werkt. B'Tselem, dat zich profileert als mensenrechtenorganisatie, staat in feite bekend als een organisatie met een duidelijk politiek standpunt dat in contrast staat met het standpunt van Israël. Hoe durven ze te zeggen dat ik, als een Arabische Israëliër die samen met Joodse soldaten diende in de Israëlische strijdkrachten en honderden Joodse werknemers leidde, onder een apartheidsregime leef?

Hoe kan iemand beweren dat onze samenleving onder een apartheidsregime leeft als je onder ons doktoren, rechters en zelfs wetgevers vindt van Arabische afkomst? Hoe kun je zeggen dat Samer Haj-Yehia in een apartheidsregime leeft als hij het hoofd is van de grootste bank in Israël?

B'Tselem heeft het record van hypocrisie al verbroken, maar om Israël te vergelijken met een apartheidsregime vanwege zijn rassenwetten is niet alleen een verdraaide leugen, maar het is ook een belediging voor al die Zuid-Afrikanen die daadwerkelijk door apartheid hebben geleefd. Het is minachting voor -en cynische uitbuiting van het concept. Ik beweer hier niet dat alles in Israël perfect is. Sommige dingen moeten worden opgelost. Maar laat me een land zien waar alles perfect is…. Wanneer B'Tselem-directeur Hagai El-Ad, die Joods is, besluit dat ik, mijn Arabische familie en mijn Arabische vrienden allemaal onder een apartheidsregime leven, vertellen hij en zijn organisaties ons in feite dat ze ons zien als tweederangsburgers . B'Tselem, druk je agenda niet op onze kosten…. Bovenstaande reactie is van een Israëlische Arabier die terugslaat tegen beweringen van B'Tselem, woedend over de onwaarheden, niet alleen door de beschuldiging dat Israël een "apartheidsstaat" is, maar ook zijn eigen verhaal wil vertellen, als iemand die zowel in het Israëlische leger, en als burger participeert in Israël. Hij stuurde "honderden Joodse werknemers" aan, dat als tegenbewijs dient voor de absurde beweringen van B'Tselem. Daarmee laat hij zien dat de B'Tselem's beweringen over apartheid een leugen is en, een organisatie is van extreem-linkse Israëli's wiens reden van bestaan ​​is om het imago van hun eigen land te ondermijnen, door op te merken hoe de groep erin slaagt voorbeelden van 'apartheid' te laten zien en zo zegt Yoseph “Israël te vergelijken met een apartheidsregime vanwege zijn rassenwetten, dat is niet alleen een verdraaide leugen, maar ook een belediging voor al die Zuid-Afrikanen die daadwerkelijk onder apartheid hebben geleefd. Hij vermeldt dat er in Israël Arabische ‘dokters, rechters en zelfs wetgevers’ zijn. Arabische dokters en specialisten van afdelingen in Israëlische ziekenhuizen werken zij aan zij met Joodse collega's, als hun gelijken. Hij had kunnen opmerken dat die Arabische "wetgevers" leden van de Arabische Gezamenlijke Lijst zijn, het op twee na grootste politieke blok in de Knesset. Hij had kunnen opmerken dat Arabische Israëli's niet alleen "rechters" zijn op gemeentelijk niveau, maar zitting hebben in het Israëlische Hooggerechtshof. Hij had kunnen zeggen dat Israëlische Arabieren als ambassadeurs voor hun land naar het buitenland worden gestuurd. Er is volledige juridische gelijkheid tussen Arabieren en Joden in Israël. Ze verschillen slechts in één ding, en dat is in het voordeel van de Arabieren. Israëlische Arabieren zijn, in tegenstelling tot Israëlische Joden, niet verplicht om te dienen in het leger, hoewel ze dat - net als Yoseph Haddad - kunnen doen als ze dat willen. Er zijn echter nog geen Arabische manieren en luitenant-kolonels, maar dat is slechts een kwestie van tijd. En zoals Haddad opmerkt, is er ook plek voor Arabische Israëli's in zaken: het hoofd van Israëls grootste bank - Bank Leumi - is een Arabier.
Bron: Israel Hayom