Categorieën
BDS Bezetting Europese Unie Gaza israel Oslo Akkoorden Palestijnen

De echte obstakels voor vrede Israël en Palestijnen : Weigering erkenning Israël en terreur

Na de laatste berichten uit Israël om te bouwen in Oost-Jeruzalem en het aantal huizen uit te breiden in Beth-El komen politici en media weer met de bekende retoriek dat het obstakel van vrede tussen Israël en de Palestijnen de nederzettingen politiek is van de regering van Israël. Compleet onzinnige redenatie die afbreuk doet aan wat het echte obstakel voor veiligheid en vrede is.
Groepen als Hamas die openlijk oproepen tot de vernietiging van de Joodse staat en leden van de Palestijnse Fatah partij die er geen geheim van maken dat heel Israël een Palestijnse Staat moet zijn. 
In de Palestijnse Autonome gebieden is het voor Joodse mensen verboden om te wonen terwijl in Israël zelf Arabieren en dus ook moslims woonachtig zijn die volledig in veiligheid en vrede wonen en mogen deelnemen aan verkiezingen, functies bekleden in leger, politie en alle andere lagen van de bevolking. Daar waar Israël in zijn eigen hoofdstad wil bouwen bekritiseren mensen dat Israël gebieden bezet en dat Israël daar niet mag bouwen zonder enige kennis te hebben van de historie zoals de Oslo Akkoorden waarin onder meer afspraken zijn gemaakt van waaruit de Palestijnse Autoriteit is ontstaan en de door de media ‘genoemde bezette gebieden’ op de Westelijke Jordaanoever gebieden zijn die ooit zijn bevrijd op het Jordaanse leger en waar na de Oslo Akkoorden in verdragen is vastgelegd dat delen van de gebieden toebedeeld zijn aan Israël. Maar ondanks dat noemt de wereld de hele Westelijke Jordaanoever ‘bezet’ gebied.
Nadat Israël die ook vredesakkoorden sloot met Egypte en Jordanië zich later ook terugtrok uit de Gazastrook (terwijl dit onder Israël was komen te vallen) om de strook ten gunste van Palestijnen over te dragen kreeg men er een Hamas-regering voor terug die uitsluitend tot doel heeft “Alle Joden de zee in te drijven”, (te doden) en kreeg daarvoor in meerdere periode raketten op Israëlisch grondgebied waardoor 3,5 miljoen burgers van Israël soms wekenlang in schuilkelders moesten leven.
Nee het probleem zijn de ‘nederzettingen’ op de Westelijke Jordaanoever zegt de Europese Unie terwijl deze nederzettingen gewoon als dorpen en steden in Israël moeten worden beschouwd. Die zogenaamde nederzettingen zijn ‘het’ probleem? De media en politici draaien de rollen om en vinden het legitiem om activiteiten van BDS te ondersteunen die in hun doelstelling uit zijn op de vernietiging van de Joodse staat, onder het mom van opkomen voor de vermeende bezetting door Israël. De Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa beschuldigd Israël van het systematisch vermoorden van de inwoners van Gaza, terwijl hetzelfde Israël in 2005 de Gazastrook overdraagt aan Palestijns bestuur met als resultaat dat na de overwinning van Hamas een raketten worden afgevuurd op Israël. Datzelfde Israël levert stroom en hulpgoederen doorlaat naar de Gazastrook. Ondertussen verdwijnt het Europese gemeenschapsgeld wat naar Gaza gaat aan wapens, terreur die door Hamas en andere groeperingen worden ingezet tegen Israël?
De media doen in Europa er letterlijk alles aan om Israël onder een vergrootglas te leggen en de feiten zo te verdraaien dat burgers denken dat Israël de ‘bad-guy’ is en nederzettingen een probleem voor de vrede zijn? En dat alle Palestijnen onder bezetting van Israël zouden leven. 
Compleet verdraaide feiten die misschien wel laat zien hoe men tegenover Israël en haar inwoners aankijkt. Misschien dat Europeanen anders gaan denken maar nu lijkt het erop dat ze wegkijken van de problemen van ISIS, Hamas en andere terreur groeperingen. En vooral hebben we het maar niet over de bezetting door landen als China (Tibet) en andere landen die overheerst en bezet worden. We hebben het niet over schending van mensenrechten, vermoorden van homo’s.
We plakken liever een etiket op een product gemaakt in Israël met  een sticker daarop “Koop geen Israëlische waar” en dat sponsoren we ook met Europees geld.