Categorieën
Amsterdam BDS DAM israel

Petitie tegen anti-Israel hatespeech op de DAM

Al jaren staan diverse lieden op de Dam te schreeuwen met leuzen gericht tegen Israël, zionisme en flyeren en laten leugens zien gericht tegen de Joodse staat. Het is diezelfde Joodse staat die voor veel Joodse mensen een veilig thuis is geworden na de verschrikkingen van de oorlog. Op diezelfde Dam waar jaarlijks de doden herdacht worden die vielen roepen nu mensen op tot een boycot van de Joodse staat en sommigen vergelijken de Joodse staat met de Nazi’s.

Amsterdam waar het Joodse hart verdween en Joodse mensen werden afgevoerd moet niet worden tot een plaats van oproep tot jodenhaat want dat is waar het de boycotters van Israël echt omgaat. De BDS activisten verpakken hun boodschap in een ander jasje maar met dezelfde achtergrond als eerder. Dit soort lieden krijgt vrij spel en staat met hun giftige boodschap in het hart van Amsterdam.
Amsterdam mag geen vrijplaats zijn voor aanhangers met haat, gericht tegen Joden en de Joodse staat. Ooit zeiden we nooit meer, in Amsterdam is het er weer. 
De petitie is door meer dan 2400 mensen ondertekend, en zal op donderdag 15 November aanstaande worden aangeboden, Kort daarvoor zal er ingesproken worden bij de vergadering van de Commissie Algemene Zaken van de Geneente Amsterdam.