Categorieën
BDS Geschiedvervalsing israel Kaarten Loss of land. Palestijnen valse voorstelling

De leugen rond Palestininan loss of land

De leugen rondom Palestinian loss of land om alles wat te maken heeft met het negatief neerzetten van Israël, in hun zogenaamde ‘vreedzame’ strijd om de vermeende apartheid en bezetting door Israël aan de man te brengen. Het beste voorbeeld is te zien in het bekende plaatje dat wereldwijd door BDS en andere groepen de wereld ingestuurd word. Volgens deze bewegingen waaronder van “Stop de bezetting” steelt Israël gebied van de Palestijnen en zei Helen Thomas in een filmpje: “Get the hell out of Palestine”. Palestina was de naam van het Brits Mandaatgebied, het het huidige “Palestina” daarvan is het gebied dat overgedragen aan de Palestijnen dus geen ‘bezet gebied’.

In het plaatje met de naam “Palestinian loss of Land” laat men kaarten zien met enkele fouten of misschien beter gezegd het verdraaien van de waarheid.

In het plaatje staat een tijdtabel van 1946 – 2010 waarbij opgemerkt moet worden dat in 1946 nog geen staat Israël bestond, dit was toen het Brits mandaatgebied voor Palestina. Daar woonden zowel Arabieren en Joden. Palestina als een Palestijnse staat bestond niet, en daarvan is in formele zin nog steeds geen sprake. Er is een Palestijnse Autoriteit waaraan Israël gebieden heeft overgedragen.

In 1947 gingen de Arabieren niet akkoord met het VN-plan wat voorzag in opdeling (Joodse staat en Arabische staat) En tussen 1949 en 1967 is het gebied van de Westelijke Jordaanoever bezet door Jordanië. Ook de Gazastrook was onder bezetting van Egypte. In de kaarten van ‘Palestinian loss of land’ hebben ze dat ‘weggelaten’. Palestijnen claimen dat ze land verloren aan Israël, echter in plaats daarvan kreeg de Palestijnse Autoriteit toebedeeld na het sluiten van de Oslo-akkoorden.Tot de Oslo Akkoorden was er geen ‘Palestijns land’ pas na de verdragen hebben de Palestijnen erkenning gekregen en hebben ze autonome gebieden gekregen. Tot 1976 was het ‘Jordaans grondgebied’ en dat was illegaal sinds de oorlog van 1948. Dat gebeurde op de dag dat de huidige staat Israel uitgeroepen werdt.

Daarnaast is Palestina wat anders dan Palestina. Het ‘land Palestina’ bestaat niet. Wel heeft Israël het beheer gegeven aan de Palestijnse Autoriteit over meerdere plaatsen en in 2005 heeft Israël ook de Gazastrook aan het Palestijns gezag overgedragen. Door het omkeren van de werkelijke geschiedkundige feiten liegen en bedriegen we over het ware conflict en dan is het echte doel Israël in een kwaad daglicht zetten.