Categorieën
BDS Boycot israel Palestijnen Zionisten

Het ware gezicht van BDS in hun eigen woorden

BDS-voorstanders presenteren hun zaak vaak aan studenten in termen van vrede en gerechtigheid; dit maskeert echter de echte agenda om Israël te vernietigen in plaats van eenvoudigweg het leven van de Palestijnen te verbeteren en hen te helpen onafhankelijkheid te bereiken. De ware doelen van BDS worden duidelijker wanneer de opvattingen van de leiders van de beweging worden onderzocht. Zoals de onderstaande voorbeelden laten zien, zijn ze tegen een tweestaten oplossing of een andere oplossing voor het conflict die het recht van het Joodse volk op zelfbeschikking in hun thuisland zou erkennen.

De volgende uitspraken zijn van Omar Barghouti, oprichter, Palestijnse campagne voor de academische en culturele boycot van Israël

“Israël was Palestina en er is geen reden waarom het niet in Palestina hernoemd zou worden.”
“Palestijnen hebben recht op verzet op alle mogelijke manieren, inclusief gewapend verzet. Joden zijn niet inheems alleen omdat je dat beweert…. Joden zijn geen volk … het VN-beginsel van het recht op zelfbeschikking is alleen van toepassing op gekoloniseerde mensen die hun rechten willen verwerven. ”
“Teruggaand naar de tweestaten oplossing, behalve dat het houdbaarheidsdatum al is verstreken, het was nooit een morele oplossing om mee te beginnen. We zijn getuige van de snelle ondergang van het Zionisme en niets kan worden gedaan om het te redden, want het Zionisme is gericht op zelfmoord. “

“Opgeruimd staat netjes! De tweestaten oplossing voor het Palestijns-Israëlische conflict is eindelijk dood. Maar iemand moet een officiële overlijdensakte afgeven voordat het rottend lijk de juiste begrafenis krijgt en we allemaal verder kunnen gaan en het meer rechtvaardig, morele en daarom blijvende alternatief voor vreedzame co-existentie tussen Joden en Arabieren in Mandaat Palestina: de één-staat oplossing.”

“De één- staat oplossing betekent een eenheidsstaat, waarbij per definitie Joden een minderheid vormen.”

“Ik ben volledig en categorisch tegen bi-nationalisme omdat het veronderstelt dat er twee naties zijn met gelijke morele claims op het land.”

“Als de vluchtelingen zouden terugkeren, zou je geen tweestaten oplossing hebben, dan zou je een Palestina hebben naast een Palestina.” -Omar Bargouti citeert Sari Nusseibeh, president van Al Quds University.

“De ‘tweestaten oplossing’, … zoals door Israël gedicteerd, laat fundamentele Palestijnse rechten weg … en zou een nieuwe daad van Britse medeplichtigheid zijn in het verlenen van legitimiteit aan de onrechtvaardige orde van Israël. ‘

“Een Joodse staat in Palestina, in welke vorm dan ook, kan niet anders zijn dan de fundamentele rechten van de inheemse Palestijnse bevolking schenden en een systeem van rassendiscriminatie in stand houden dat categorisch moet worden tegen gewerkt … Zeker, we zijn absoluut, ik herhaal, absoluut tegen een Joodse staat in enig deel van Palestina. Geen Palestijn, rationele Palestijn, geen uitverkoop Palestijn, zal ooit een Joodse staat in Palestina accepteren. ‘

“Je kunt het recht op terugkeer voor vluchtelingen niet verzoenen met een tweestaten oplossing … een terugkeer voor vluchtelingen zou het bestaan ​​van Israël als een Joodse staat beëindigen. Een tweestaten oplossing was nooit moreel en het werkt niet meer. ”

“Joden hebben niet geleden in Arabische landen. Er waren geen pogroms. Er was geen vervolging. “

“De BDS-beweging werd gelanceerd vanwege de voortdurende mislukking om de rechten van het Palestijnse volk te beschermen. Sommige van deze rechten zijn verkwanseld: het recht op terugkeer is in gevaar, het recht van onze mensen op het land van 1948 is in gevaar en zelfs het recht van onze mensen op het land van 1967. Sommige van deze rechten worden genegeerd.

De BDS-beweging werd opgericht in 2005 om zich te concentreren op de eliminatie van de bezetting, op de eliminatie van het systeem van rassenscheiding – de Israëlische apartheid – en op het recht van de vluchtelingen om terug te keren naar de huizen waaruit ze zijn verdreven .”
“Ik ga  duidelijk niet in zee met een tweestaten oplossing.”

Tot zover Omar Bargouti.

“Beëindiging van de bezetting betekent niets als het niet betekent dat de Joodse staat zelf wordt opgeschud … BDS betekent het einde van de Joodse staat. Maar kan ik de waarde niet zien van als het ware samen te werken? De beweging is misschien snel aan het groeien maar blijft te klein. Waarom zouden we ons niet te goed doen aan ad hoc-partnerschappen om dingen voor elkaar te krijgen? Richard Silverstein,

Richard Goldstone en vele andere zelfverklaarde zionisten hebben een onmetelijk positieve hoeveelheid werk gedaan bij het afstropen van de zionistische kat (dat is een bewuste analogie. Ik hou mezelf niet voor hoe moeilijk het moet zijn voor een joodse persoon om de zionistische staat te kritiseren), moeten ze niet worden gevraagd om zich bij de BDS-beweging aan te sluiten?
Voor de duidelijkheid, ik ben niet dogmatisch tegen samenwerking met mensen wiens mening ik verwerpelijk vind. Als het erop aankomt, zou ik graag met de racist verder op de straat willen samenwerken om de stad er toe te brengen een kuil in de straat te repareren. – Ahmed Moor, Pro-BDS-auteur
“BDS vertegenwoordigt drie woorden die zullen bijdragen aan de nederlaag van het zionistische Israël en de overwinning voor Palestina.”- Ronnie Kasrils
“Het echte doel van BDS is het ten val brengen van de staat Israël … Dat moet als een ondubbelzinnig doel worden gesteld. Er moet geen enkele twijfel bestaan ​​over het kwestie.

Rechtvaardigheid en vrijheid voor de Palestijnen zijn onverenigbaar met het bestaan ​​van de staat Israël. “- ad Abu Khalil

“Vrede – of beter nog, rechtvaardigheid – kan niet worden bereikt zonder een volledige dekolonisatie (de-Zionizatie) van de staat Israël.”-Michael Warschawski, BDS-activist

“Ik denk dat de BDS-beweging kracht zal winnen door openhartig uit te leggen waarom Israël geen bestaansrecht heeft.”-John Spritzler, Pro-BDS-auteur

“De door BDS gestelde doelen (beëindiging van de bezetting, gelijkheid voor niet-Joden en Joden en het recht op terugkeer van de Palestijnse vluchtelingen) impliceren logischerwijs het einde van Israël als een Joodse staat … De “staat van de Joden” is eigenlijk een instrument waardoor een joodse elite als heersende klasse van miljardairs, generaals en politici zijn beklemmende greep op gewone Joden in Israël veilig stelt … Daarom mag er geen Joodse staat zijn. “-John Spritzler.

 “Ik bedoel, we moeten eerlijk zijn en ik heb een hekel aan de onoprechtheid. Ze willen Israël niet. Ze denken dat ze heel slim zijn; ze noemen het hun drie niveaus. We willen het einde van de bezetting, het recht op terugkeer en we willen gelijke rechten voor de Arabieren in Israël. En ze denken dat ze heel slim zijn omdat ze weten dat het resultaat van de implementatie van alle drie is wat voor een resultaat? Jij weet het en ik weet wat het resultaat is. Israël is verdwenen!”Ze zeggen: nee, ze praten niet echt over rechten. Ze hebben het erover dat ze Israël willen vernietigen. En in feite denk ik dat ze gelijk hebben, ik denk dat dat waar is. Ik zal niet liegen. Maar dit soort dubbelhartigheid en onoprechtheid: “oh we zijn agnostisch over Israël.” Nee, je bent niet agnostisch! Je wilt het niet! Zeg het dan gewoon! “Op het moment dat je de confrontatie aangaat, zal Israël zeggen:” Hoe zit het met ons? “en” Ze zullen ons recht niet erkennen” en in feite is dat juist. Je kunt de Israëliërs daar niet over antwoorden, omdat ze een verklaring afleggen die feitelijk correct is.

Het is geen toevallige en onwetende omissie dat BDS Israël niet vermeldt. Dat weet je en dat weet ik. Het is niet alsof ze zijn ‘oh we vergaten het te vermelden.’ Ze zullen het niet noemen omdat ze weten dat het de beweging zal splitsen. Omdat er een groot deel van de beweging is dat Israël wil elimineren.”

“Er is geen Israël. Dat is waar het echt over gaat. “-Norman Finkelstein, BDS-activist

“Ons bedrijf boycot alle Israëlische producten en diensten en moedigt andere instellingen, bedrijven en individuen aan om alle economische, academische en culturele activiteiten die de racistische staat Israël ondersteunen te ontwijken totdat die staat zichzelf oplost.”-Paul Larudee, mede-oprichter, vrije Palestine beweging

 “Israël is de onderdrukker, niet de nederzettingen.”-Hind Awwad Nationale Coördinator, BDS comité
 “Het doel van de BDS is het volledige herstel van de Palestijnse rechten, niet een overeenkomst om een ​​kunstmatige mini-staat te creëren om het Zionisme te redden”-Ali Abunimah, BDS-activist

 “Zionisten klagen dat BDS-eisen het einde betekenen van de” Joodse staat. “Ze hebben gelijk. Een “Joodse staat” is per definitie gewijd aan de suprematie van Joden over niet-Joden in Palestina en is daarom onverenigbaar met de gerechtigheid die wordt bepleit door de BDS. “-David Litwin, BDS-activist

 “Elke oproep tot boycot, desinvestering of sancties, voor welk motief dan ook (ook voor de kolonisten!) wordt terecht  gezien als een dreun tegen de legitimiteit van Israël … het zal terecht door de pro-Israëlische menigte worden gezien als een dreiging, zelfs een “existentiële”, om de karakterisering van alle BDS door premier Netanyahu te gebruiken. “-Jeremiah Haber, BDS-supporter

“De twee-staten-oplossing was om te beginnen een poppenkast en heeft zichzelf uitgespeeld.”-Kumars Salehi, BDS-supporter

“Het slopen van Israël zal echt iedereen in de wereld en iedereen in de samenleving ten goede komen, vooral werknemers, “-Lara Kiswani, uitvoerend directeur van het Arab Resource and Organizing Center, BDS-activist

“Ik denk dat het einddoel van de BDS is om Israël te verzwakken, Israël te isoleren en de wereldgemeenschap een rol te geven bij de bevrijding van Palestina en het verzet  ter plaatse in Palestina te ondersteunen.”-Lara Kiswani

“We verzetten ons tegen het kolonialisme in Palestina en het kolonialisme omvat heel bezet Palestina, van Haifa, tot Jeruzalem, tot Ramallah …”-Lara Kiswani

“Je kunt geen co-existentie hebben met Zionisten. Hun doel van het Zionisme is discriminatie, eliminatie en etnische zuivering van een groep mensen, dus als je het over co-existentie wilt hebben, praat ik niet met je omdat je me gaat proberen te vermoorden. Ik ben moslim.”-Azka Fayyaz, BDS leider bij UC Davis

“We moeten Israël uitroeien.”-Anna Baltzer, pro-BDS-activist

“Vorige week riep het Palestijnse BDS Nationale Comité op tot een golf van acties en protesten in solidariteit met het Palestijnse volksverzet …” – BDS Organisatie officiële verklaring

 “Ben jij boos? Welnu, we hebben Intifada in Palestina geobserveerd, we hebben een opstand in Irak gade geslagen en de vraag is: wat doen we? Waarom hebben we geen intifada (gewapende strijd) in dit land? … en het wordt tijd dat we een intifada hebben in dit land die de politieke dynamiek hierin fundamenteel verandert … Ze zullen zeggen dat een aantal Palestijnen te radicaal zijn; nou, je hebt nog geen echt radicalisme gezien! ” – Professor Hatem Bazian, oprichter van Students for Justice in Palestine

“Wij in deze beweging moeten het verzet tegen het Amerikaanse imperialisme ondersteunen met alle noodzakelijke middelen.” – Professor Hatem Bazian

“We kunnen een nog sterkere BDS-beweging opbouwen die begint in de naam van de Palestijnse vrijheid en eindigt in een permanente aanval tegen het Amerikaanse imperium.”- Bill Mullen.

“Boycotting Israel IS anti-Israel en dat is prima, zolang Israël Palestijnse rechten blijft schenden en ontkennen.”-Yousef Munayyer, uitvoerend directeur, campagne voor Palestijnse rechten