Frequently Asked Questions over Israël

Is Israël een westers land of typisch zoals de landen rondom?

Israël is een hypermodern land met westerse technologie,  de steden doen niet onder voor een land in West-Europa. Het heeft een zeer divers landschap, culturen van zowel Westerse als Oosterse invloeden. Het is een democratisch land met zelfs een Gay-pride, uitgaansgelegenheden, resorts en je kunt er zonnebaden maar ook skiën. Toonaangevende gebouwen in vele stijlen die niet zouden misstaan in Amsterdam of Rotterdam. Een moderne en goed geregelde infrastructuur, trein, bus, tram en bijna alle borden zijn er drietalig waaronder in het Engels. Hoogwaardige technologie, wetenschap en goede gezondheidszorg. Daarmee kan Israël zich meten met menig West-Europees land

Ze spreken er toch Israëlisch?

In Israël spreken mensen meerdere talen, de primaire taal is Hebreeuws ook wel Iwriet genoemd en is samen met het Arabisch een van de belangrijkste en oudste talen. Daarnaast spreken veel mensen Engels, Frans en Russisch en zelfs kun je in bepaalde delen zomaar iemand Nederlands horen spreken.

Wonen er in Israël alleen Joden?

Hoewel Israël bekend staat als een Joodse staat wonen er naast Joden, Moslims, Christenen, Armenen, Druzen en nog andere bevolkingsgroepen. Zo'n 70 procent is Joods en zo'n 30 procent is Arabisch dat kunnen zowel Christenen zijn maar ook moslims. Naast deze groepen staat bijvoorbeeld in Haifa de hoofdtempel van de Bahai. Er is godsdienstvrijheid, wel is de invloed van het Jodendom het sterkt te merken.

Is het wel veilig om naar Israël toe te gaan?

Veiligheid is een erg relatief begrip, je kunt er gewoon overal op straat lopen. Het verschil is echter dat er veel politie en met name militairen op straat zijn (bewapend), dat is soms voor nieuwe mensen die er komen beangstigend maar die zorgen er juist voor dat de veiligheid zoveel mogelijk kan worden gewaarborgd.. er zijn bepaalde gebieden zijn die soms niet aan te raden zijn. Maar doorgaans is het er net zo veilig als in eigen land. 

Meer weten over Israël?

Er is zoveel over Israël te vinden, wellicht is een Quiz over Israël wel aardig om te doen... Of ga eens lezen over Israël op deze website